Спосіб ендоскопічної санації трахеобронхіального дерева - Бойко, Валерій Володимирович; Краснояружський, Андрій Григорович; Грома, Василь Григорович; Кріцак, Василь Васильович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2017)
Спосіб ендоскопічної санації трахеобронхіального дерева включає інтубацію трахеї, герметизацію простору між поверхнею трубки та стінкою дихальних шляхів, введення у герметизований канал спеціалізованого пристрою, евакуацію патологічного вмісту з трахеобронхіального дерева, а також санацію ТБД. Як спеціалізований пристрій вибирають фібробронхоскоп. Санацію ТБД виконують введенням через нього фотосенсибілізатора і здійснюють інфрачервоне опромінення мікроорганізмів, що забарвлені фотосенсибілізатором, через світловоди, які вводять безпосередньо в бронхи.
Keywords: патент; корисна модель; медицина; хірургія; трахеобронхіальне дерево; дихальні шляхи; бронхи