Ф'ючерсний ринок, як механізм прогнозування цін - Паніотова, О. В.; Доценко, Г. Є. (НТУ "ХПІ", 2010)
Розглянуто особливості ф’ючерсного ринку за допомогою визначення його ролі у функціонуванні економічної системи. Обґрунтовано теоретичні засади формування системи ф’ючерсної торгівлі, визначено взаємозв’язок між її складовими та роль у ціноутворенні. Встановлено основні чинники необхідності впровадження ф’ючерсного ринку та умови, що забезпечать можливість його розвитку.

The features of futures-trading market are considered by means of determination of his role in functioning of the economic system. Theoretical principles of forming of the system of futurestrading trade are reasonable, intercommunication between her constituents and role are certain inpricing. The basic factors of necessity are set introduction of futures-trading market and terms which will provide possibility of his development.
Keywords: ф'ючерсна біржа; ф'ючерсна торгівля; хеджування; контракти; вільна конкуренція; інфраструктура економіки; цінові коливання; futures-trading exchange; futures-trading contract; hedging