Застосування еталону-СН для визначення перехідних характеристик засобів вимірювання високих імпульсних напруг - Немченко, Юрій Семенович; Князєв, Володимир Володимирович; Лісной, Іван Петрович; Кравченко, Володимир Іванович (НТУ "ХПІ", 2010)
Описана методика використання Еталону великих імпульсних напруг (Еталон-СН) для визначення перехідних характеристик засобів вимірювання високих імпульсних напруг. Методику було випробувано на дільниках напруги різних типів з амплітудою від 6 кВ до 300 кВ.

The method of the using the Standard of the high voltage pulses (Etalon-СV) for determination of the transient characteristics of the measuring instruments of the high voltage pulses is described. The voltage dividers of the different types with amplitude from 6 kV till 300 kV were investigated.
Keywords: електромагнітне поле; амплітудно-часові параметри; метрологічні характеристики; вимірювач напруженості; щуп високовольтний; дільники напруги; осцилограми