Розробка мембранної технології регенерації нікелю - Муратова, Олена Миколаївна; Лещенко, Сергій Анатолійович; Сенкевич, І. В.; Кулікова, Тетяна Петрівна (НТУ "ХПІ", 2011)
Розроблена мембрана технологія регенерації нікелю. Застосована трикамерна конструкція мембранного електролізеру. Визначено вплив температури, концентрації на роботу мембран та на швидкість анодного процесу. Встановлено можливість використання електроду з PbO₂ покриттям в якості аноду. Вихід за струмом вилучення нікелю склав 73 %.

Membrane technology of nickel regeneration is developed. Applied three-chamber diaphragm cell construction. Influence of temperature is certain, to the concentration on work of membranes and on speed of anodic process. The electrode use possibility is set with PbO₂ by coverage as an anode. An output on the current of nickel extraction was 73 %.
Keywords: розчин; азотнокислий нікель; трикамерний електролізер; катодна густина стуму; температура електролізу