Комплекс моделей технологии прототипирования для адаптивного проектирования компонентных программных решений - Земляной, А. А.; Ткачук, Николай Вячеславович; Гамзаев, Р. А. (НТУ "ХПИ", 2008)
У процесі адаптивної розробки програмного забезпечення його архітектура й компоненти перетерплюють зміни в міру зміни пропонованих системних вимог. У статті представлений новий підхід до адаптивного проектування, заснований на технології прототипування. Представлені моделі й технології дозволяють створювати, конфігурувати, виконувати й аналізувати прототипи системи, що розроблюється, з метою зменшення ресурсів, необхідних для її розробки.

During the adaptive development process software components and system architecture constantly change with respect to corresponding changes in system requirements. In the paper we present a new design approach for adaptive software development which is based on prototyping technology. Models and technologies integrated into the approach provide processes of system prototypes building, configuring, execution and estimation aiming to reduce development costs and needed resources.
Keywords: программное обеспечение; системные требования; информационно-управляющие системы; эволюционное прототипирование