Дослідження особливостей ринку криптовалют - Мехович, Єлизавета Сергіївна; Перерва, Петро Григорович (Полтавський державний аграрний університет, 2025)
В доповіді доведено, що криптовалютний ринок залишається високоволатильним та спекулятивним, що створює як великі можливості для інвесторів, так і значні ризики. Головними рушійними силами ринку є попит, технологічний розвиток та регуляторна політика. Інвестори повинні враховувати всі ці фактори при ухваленні рішень. Інституційні інвестори та держави починають активно досліджувати можливості криптовалют. Це може сприяти стабілізації ринку у довгостроковій перспективі. Висока загроза кібератак та регуляторної невизначеності вимагає ретельного аналізу ринку перед інвестуванням.
Keywords: криптовалюта; ринок; інвестори; держава; ціни; конкуренція; кон'юнктура