Визначення чинників, що впливають на ефективність електричного транспортного засобу - Петренко, Олександр Миколайович; Любарський, Борис Григорович (Харківський університет Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба, 2015)
В науковій статті розглядаються дві основні групи чинників, що впливають на ефективність роботи тягового приводу: електромеханічні – пов'язані з його рухом на ділянці та теплові – пов'язані з виділенням втрат в тягових двигунах при його роботі, що додає обмеження в роботу тягового приводу. Зазначено, що для рухомого складу з проміжним контуром постійної напруги, що стабілізує напругу в цій ланці тягового приводу, впливом контактної мережі на ефективність електрорухомого складу можна нехтувати. Розглянутий у статті підхід дозволяє визначати перевищення температури тягового двигуна, як однорідного тіла.

In a scientific paper, two main groups of factors that affect the efficiency of the traction drive: electro-mechanical - associated with the movement in the area of its path and heat - related to the allocation of losses in the traction motors during its operation, which adds restrictions to the work of the traction point. It is noted that for the rolling stock with the intermediate circuit DC voltage, voltage stabilizing at this level of traction drive, the impact of the contact network on the efficiency of electric rolling stock can be neglected. Viewed in the article approach allows to determine the temperature rise of traction motor as a homogeneous body.
Certain factors affecting the efficiency of electric vehicles
Keywords: електрорухомий склад; витрати енергії; середня швидкість руху; теплоємність тягового двигуна; коефіцієнт тепловіддачі; energy consumption; average speed; heat capacity; traction motor