Сорокіна, С. В.Полупан, В. В.2017-10-232017-10-232009Сорокіна С. В. Моделювання комплексного показнику якості кисломолочного продукту / С. В. Сорокіна, В. В. Полупан // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Химия, химическая технология и экология. – Харьков : НТУ "ХПИ", 2009. – № 40. – С. 125-130.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/32182Проведено комплексну оцінку якості кисломолочних продуктів із використанням методів кваліметрії – побудови ієрархічного дерева оцінки якості. Доведено, що застосування запропонованого методу оцінки якості кисломолочних продуктів дає можливість об'єктивно з використанням методів кваліметрії визначити їх якість.Complex estimation of qualities of soul-milk products is conducted with the use of methods of kvalymetry are constructions of hierarchical tree of estimation of qualities. It is proved that application of the offered method of estimation of qualities of soul-milk products enables objectively with the use of methods of kvalymetry to define their qualities.ukпродукти харчуванняоцінка якостіметоди кваліметріїбіологічна цінністьдобавкирослинна сировинафізико-хімічні властивостісмак продуктуМоделювання комплексного показнику якості кисломолочного продуктуArticle