Моделювання комплексного показнику якості кисломолочного продукту - Сорокіна, С. В.; Полупан, В. В. (НТУ "ХПІ", 2009)
Проведено комплексну оцінку якості кисломолочних продуктів із використанням методів кваліметрії – побудови ієрархічного дерева оцінки якості. Доведено, що застосування запропонованого методу оцінки якості кисломолочних продуктів дає можливість об'єктивно з використанням методів кваліметрії визначити їх якість.

Complex estimation of qualities of soul-milk products is conducted with the use of methods of kvalymetry are constructions of hierarchical tree of estimation of qualities. It is proved that application of the offered method of estimation of qualities of soul-milk products enables objectively with the use of methods of kvalymetry to define their qualities.
Keywords: продукти харчування; оцінка якості; методи кваліметрії; біологічна цінність; добавки; рослинна сировина; фізико-хімічні властивості; смак продукту