Спосіб оцінки ступеня наповнення зони шліфування технологічною рідиною - Грабченко, Анатолій Іванович; Пижов, Іван Миколайович; Федорович, Володимир Олексійович (ДП "Український інститут промислової власності", 2013)
Спосіб оцінки ступеня наповнення зони шліфування технологічною рідиною, згідно з яким використовують непрямий критерій, постійно або періодично змінюють інтенсивність і умови подачі рідини в зону шліфування, реєструють значення непрямого критерію оцінки і на його основі судять про ступінь наповнення зони шліфування технологічною рідиною. При цьому використовують шліфувальний круг, технологічну рідину і оброблювану деталь, які є провідниками електричного струму, круг і деталь підключають до різнойменних полюсів джерела постійного технологічного струму, круг, що обертається, підводять до деталі до дотику, включають подачу технологічної рідини, замикають електричний ланцюг, здійснюють депасивацію робочої поверхні круга і вимірюють величину технологічного струму в зазорі між кругом і деталлю, а як непрямий критерій оцінки ступеня наповнення зони шліфування технологічною рідиною використовують щільність технологічного струму.
Keywords: патент; модель корисна; круг шліфувальний; струм електричний; машинобудування; обробка абразивна