Деякі аспекти математичного моделювання процесу нагрівання вуглепластикових заготовок під час автоклавного затвердіння - Скачков, В. О.; Іванов, В. І.; Доненко, В. І.; Мосейко, Ю. В. (НТУ "ХПІ", 2011)
Запропоновано математичну модель нагрівання вуглепластикових заготовок під час їх автоклавного затвердіння, яка враховує передісторію змінювання температури у автоклаві, тиск захисного середовища у його робочому об’ємі та дозволяє використовувати механізм адаптивного управління температурним режимом для забезпечення необхідних технологічних допусків за швидкостями нагрівання.

This is is offered the mathematical model for heating of carboplastic storages at autoclave hardening, which takes prehistory of temperature charge in autoclave, pressure of protective environment in its working volume and it permits to use mechanism of adaptive operation by tumperature regime with securing of thechnological tolerances in velocites of heating.
Keywords: температура; тиск; захисне середовище; робочий об’єм; carboplastic storage; autoclave hardening; process of heating; mathematical modeling