Сучасні проблеми світової та національної культури - Анучина, Л. В.; Грицаненко, В. Г. (НТУ "ХПІ", 2011)
У статті розглядаються проблеми розвитку світової та національної культури в умовах сьогодення.

The article deals with the problems of world and national culture in modem conditions.
Keywords: Новітня доба; українська культура; європоцентризм; етноцентризм; власна державність