Визначення сумарної сили різання одиничним абразивним зерном при шліфуванні зі схрещеними осями круга та деталі - Кальченко, В. І.; Кальченко, В. В.; Кужельний, Я. В.; Кальченко, Д. В. (НТУ "ХПІ", 2017)
Наведено 3D модель процесу різання пластичного матеріалу одиничним абразивним зерном, спосіб визначення профілю деталі. Була зображена 3D модель абразивного зерна та відповідні точки, в яких визначались сили різання. Визначено сумарну силу різання у відповідному перерізі абразивного зерна. Наведено метод створення різноманітних форм абразивного зерна, використовуючи безперервність твірної, що досягається використанням функції Хевісайд.

Given a 3D model of the cutting process the plastic material by a single abrasive grain, the method of determining the profile of the part. Was depicted the 3D model of the abrasive grain and the corresponding points, in which were determined cutting forces. Determined the total cutting force in the relevant section of the abrasive grain. Given the method of creating different shapes of abrasive grain by using the continuity of the generator, which is achieved by the use of Heavyside function.
Keywords: різання пластичного матеріалу; профіль деталі; функції Хевісайд; ріжуча кромка; cutting process; plastic material; cutting force