Гомеостатизм в організації функціонування культурно-освітнього простору педагогічного університету - Смолінська, Олеся Євгенівна (НТУ "ХПІ", 2014)
У статті вивчено різні аспекти гомеостатизму як принципу організації культурно-освітнього простору педагогічного університету: з’ясовано спільні та відмінні риси принципів гомеостатизму та синергізму, вивчено особливості самоорганізації в культурно-освітньому просторі з позицій першого. Особливу увагу звернено на педагогічні аспекти впливу стану еквілібристичної рівноваги в університетській педагогічній освіті як макросистемі та університеті - як мікросистемі.

In this paper we study various aspects of homeostasis as organizing principle of cultural and educational space of Pedagogical University: identify common and distinctive features gomeostasis principles and synergies, studied the characteristics of self-organization in the cultural and educational space with the positions of the first of them, as synergy, studying self-organization as a movement in the direction of chaos to order, does not display such self-organization phenomena as the evolution and development of the already organized forms.
Gomeostasis in the organization of cultural and education space of pedagogical university
Keywords: принцип організації; синергізм; особливості самоорганізації; еквілібристична рівновага; gomeostasis; organizing principle; Pedagogical University