Особливості стану та динаміки фінансових результатів підприємств промисловості за видами економічної діяльності - Власова, Наталія Олексіївна; Носирєв, Олександр Олександрович; Кочетова, Тетяна Іванівна (ФОП Лібуркіна Л. М., 2018)
Цілями статті є дослідження тенденцій формування фінансових результатів підприємств промисловості та особливостей цього процесу в основних підгалузях за видами економічної діяльності й визначення основних проблем і можливостей фінансування інноваційного розвитку за рахунок внутрішніх джерел. Проаналізовано сучасний стан і динамічні зміни фінансових результатів підприємств промисловості за видами економічної діяльності в період 2010-2017 рр. Визначено основні тенденції, особливості окремих етапів формування фінансових результатів у різних підгалузях промисловості за видами економічної діяльності. Узагальнено проблеми щодо можливостей технологічної перебудови з точки зору забезпечення підприємств промисловості України внутрішніми фінансовими ресурсами. Обґрунтовано необхідність подальших досліджень специфіки формування фінансових результатів на підприємствах провідних галузей промисловості.

The article is aimed at researching tendencies of formation of financial results of industrial enterprises and features of this process in the main sub-sectors by the kinds of economic activity, as well as defining the main problems and opportunities to financing of innovative development at the expense of internal sources. The current status and the dynamic changes of financial results of industrial enterprises are analyzed in the context of the economic activity for the period of 2010-2017. The basic tendencies, features of separate stages of formation of financial results in various sub-sectors of industry by the kinds of economic activity are defined. The problems concerning possibilities of technological reorganization in view of providing the enterprises of industry of Ukraine with internal financial resources are generalized. The necessity of further researches on the specifics of formation of financial results in the enterprises of leading industries is substantiated.
The features of the status and dynamics of financial results of industrial enterprises by the kinds of economic activity
Keywords: реалізації продукції; виручка; фактори; рентабельність; proceeds from realization of production; factors; profitability