Інноваційне підприємництво в епоху криптовалют: торгівля та спекуляція як інструменти фінансової свободи - Застьола, Євген Олексійович; Сергієнко, Олена Андріанівна (Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана, 2025)
У сучасному світі криптовалютні ринки стали важливим елементом глобальної економіки, відкриваючи нові можливості для інноваційного підприємництва. Ця робота досліджує роль торгівлі та спекуляції на криптовалютних ринках як інструментів досягнення фінансової свободи для підприємців. Аналізуються ключові аспекти цифрової трансформації, зокрема використання блокчейн-технологій, управління ризиками та стратегії інвестування. Особлива увага приділена впливу криптовалют на формування нових бізнес-моделей та можливостям, які вони відкривають для підприємців у контексті цифрової економіки. Дослідження також розглядає виклики, пов’язані з волатильністю ринків, регуляторними питаннями та етичними аспектами використання криптовалют. Результати роботи можуть бути корисними для підприємців, інвесторів та політиків, які прагнуть розуміти та використовувати потенціал криптовалют для досягнення фінансової незалежності.

In the modern world, cryptocurrency markets have become a significant element of the global economy, opening up new opportunities for innovative entrepreneurship. This work explores the role of trading and speculation in cryptocurrency markets as tools for achieving financial freedom for entrepreneurs. Key aspects of digital transformation are analyzed, including the use of blockchain technologies, risk management, and investment strategies. Special attention is paid to the impact of cryptocurrencies on the formation of new business models and the opportunities they create for entrepreneurs in the context of the digital economy. The study also examines challenges related to market volatility, regulatory issues, and ethical aspects of cryptocurrency use. The results of the work can be useful for entrepreneurs, investors, and policymakers seeking to understand and leverage the potential of cryptocurrencies to achieve financial independence.
Innovative entrepreneurship in the era of cryptocurrencies: trading and speculation as tools for financial freedom
Keywords: інноваційне підприємництво; криптовалютні ринки; торгівля; спекуляція; фінансова свобода; блокчейн-технології; цифрова економіка; управління ризиками; інвестування в криптовалюти; волатильність ринків; регулювання криптовалют; innovative entrepreneurship; cryptocurrency markets; trading; speculation; financial freedom; blockchain technologies; digital economy; risk management; cryptocurrency investment; market volatility; cryptocurrency regulation