Проект Миколаївського трубкового та електромеханічного заводу: задум і реалізація (1915–1918 рр.) - Аннєнков, І. О. (НТУ "ХПІ", 2013)
У даній статті на підставі аналізу процесу створення Миколаївського трубкового та електромеханічного заводу надається оцінка його ролі в становленні електромашинобудування в Україні
Keywords: електромашинобудування; електротехніка; висадники; флот; озброєння; устаткування; Миколаїв