Виборчі традиції українського суспільства та їх вплив на формування органів державної влади в Україні - Киян, М. Ш.; Окладна, М. Г. (НТУ "ХПІ", 2011)
У статті аналізується історичний процес становлення виборчих технологій в українських землях з X по XIX ст. Особливий акцент робиться на використанні історичного досвіду виборчих традицій українського суспільства для подальшого їх застосування при розробці наукової основи проведення виборчих кампаній, ефективного впливу на електорат як основної умови успішного проведення виборчих кампаній.

This article discusses the historical process of formation of electoral technologies in Ukraine with an X to XIX century. Particular emphasis is placed on the use of the historical experience of the electoral traditions of the Ukrainian society to further their use in developing the scientific basis of election campaigns, effective influence on the electorate as the main condition of successful election campaigns.
Keywords: громадянське суспільство; виборчі технології; історичний досвід; виборчі кампанії; вплив на електорат; органи народної демократії