Результати моделювання процесу розгону трактора Fendt 939 Vario - Самородов, Вадим Борисович; Бондаренко, Анатолій Ігорович (Полтавська державна аграрна академія, ПП "Технологічний Центр", 2013)
У роботі визначено вплив законів зміни параметрів регулювання гідрооб'ємної передачі, робочих об'ємів гідромоторів на основні параметри трансмісії та буксування коліс трактора при змінній силі тяги на гаку та розгоні на тяговому діапазоні, проведений порівняльний аналіз буксування коліс трактора Fendt 939 Vario з трактором, що має еквівалентні параметри, але механічну трансмісію. Також в роботі розглянуто та проаналізовано розгін трактора при виконанні транспортних робіт.
Keywords: колісний трактор; гідрооб'ємно-механічна трансмісія; буксування; тяговий режим; динаміка; коефіцієнт корисної дії; гідрооб'ємна передача