Аналіз можливостей використання різців з твердосплавними різальними пластинами зі зносостійкими покриттями при напівчистовій обробці валків прокатних станів - Мироненко, Є. В.; Калініченко, В. В.; Гузенко, Д. Є. (НТУ "ХПІ", 2017)
У статті наведені результати стійкісних випробувань токарних різців з твердосплавними різальними пластинами зі зносостійкими покриттями різних фірм-виробників в умовах напівчистової обробки сталевих валків прокатних станів з великими діаметрами бочки. На підставі аналізу результатів стійкісних випробувань визначені марки твердих сплавів, найбільш перспективні для використання у досліджуваній області обробки.

In the article results of durability tests of cutting tools with hard-alloy cutting plates with wearproof coatings from different manufacturers in a semifinish turning of steel mill rolls with large roll barrel diameters are presented. On the basis of analysis of durability tests results the most prospected hard alloy grades for application in the studied processing area are determined.
Keywords: напівчистове точіння; різець; зношування; стійкісні випробування; привід головного руху; ПГР; mill roll; semifinish turning; cutting tool