Функциональный контроль непрерывных производственных и экологических объектов. Его отличительные признаки - Болычевцев, А. Д.; Любимова, Н. А.; Чурсин, А. А. (НТУ "ХПИ", 2008)
Приведені та проаналізовані деякі характерні риси функціонального контролю безперервних виробничих та екологічних об’єктів. Ці риси мають відношення до його опису, побудови та його дослідженню. Встановлено та на конкретних прикладах наведена теоретико-методологічна суцільність його основних різновидів.

Some characteristic lines of the functional control of continuous industrial and ecological objects are stated and analysed. These lines concern its description, construction and research. It is established and on concrete examples the theoretical and methodological generality of its basic versions is shown.
Keywords: линейное пространство; метрологическая норма; режимные параметры; дискретные принципы