Форсайт-маркетинг в умовах невизначеного майбутнього - Мехович, Катерина Сергіївна (Хмельницький університет управління та права імені Леоніда Юзькова, 2025)
В доповіді обґрунтовано, що форсайт-маркетинг є інноваційним напрямом у теорії та практиці управління маркетинговою діяльністю. Його суть полягає в інтеграції методів форсайт-досліджень у процес стратегічного маркетингу для того, щоб своєчасно виявляти тренди, ризики, можливості й загрози, які ще перебувають на ранніх стадіях формування. Умови невизначеності вимагають від компаній не просто адаптуватися до змін, а проактивно формувати свої стратегії, спираючись на аналітичне передбачення різних варіантів майбутнього.
Keywords: форсайт; маркетинг; інновації; невизначеність; технології; розвиток; промислові підприємства