Англійська загальнонаукова лексика і фразеологія - Берловська, Валерія Дмитрівна; Гребінник, Ганна Юріївна; Дідович, Галина Іванівна (НТУ "ХПІ", 2006)
У навчальному посібнику подано лексичний мінімум, вправи та тексти, націлені на пасивне і активне засвоєння лексики і фразеології. Означена система вправ і завдання до текстів носять комунікативний характер, мають дидактичне обґрунтування і базується на останніх досягненнях методики викладання іноземних мов. Призначено для аспірантів та здобувачів усіх факультетів та фахів.

Lexical and phraseological minimum, exercises and texts aimed at mastering the vocabulary both passively and actively are presented in the work. The given exercise system and comprehension tasks to the texts are made up with the focus on communication, they have didactic ground and are based on up-to-date achievements of foreign language teaching techniques. It has been developed for post-graduates and applicants of all specialities.
Keywords: англійська мова; іноземні мови; вміння читати; лексичні одиниці; лексика англійської мови; фразеологія англійської мови; мовознавство