Моделювання вібраційного стану пластинчато-стрижневої системи - Красніков, Сергій Васильович; Ларин, О. О.; Огороднік, О. О. (НТУ "ХПІ", 2009)
Розглядаються питання, що пов'язані з відбудуванням від резонансу корпусів роторних машин.Проведені дослідження вібраційного стану на моделі корпусу циліндру низького тиску парової турбіни. Досліджено вплив товщини стінок корпуса на вібраційні характеристики системи.

The questions related to the detuning from the resonance housings rotating machinery. Investigation of vibrational states on the model lower pressure case of the steam turbine are completed. The influence of shell thickness on the vibration characteristics of the system.
Keywords: машинобудівні конструкції; роторнц машини; вібраційні характеристики; товщина стінок; циліндр низького тиску; парова турбіна