Новий метод калібрування заготованок постійного об’єму - Євстратов, Віталій Олексійович; Борисовська, В. О. (НТУ "ХПІ", 2010)
В статті розглядається вплив жорсткості пресу на якість й точність розмірів заготованок для деталей, що отримані холодним видавлюванням. Також показаний зв'язок виготовлення точного висотного розміру та об’єму заготованки з жорсткістю пресу.

The influence of press stiffness on quality and precision of dimensions of workpieces for details manufactured with cold extrusion was reviewed. Also the relation of execution of precise high and volume of workpiece with press stiffness.
Keywords: прес; деталі; холодне видавлювання; механічне оброблення; штамп