До проблеми формування професійно-етичної компетентності у майбутніх офіцерів-прикордонників - Петренко, Наталія Валеріївна; Діденко, Олександр Васильович (НТУ "ХПІ", 2010)
У статті розглянуто основні педагогічні умови та методи формування професійно-етичної компетентності майбутніх офіцерів-прикордонників, зокрема оптимізацію змісту навчання, вибір відповідних методів, форм і засобів навчання та створення на заняттях атмосфери доброзичливості та взаємоповаги.

The article deals with the basic teaching conditions and methods of forming a professional and ethical competence of future officers, border guards, in particular the optimization of the training content, the selection of appropriate methods, forms and means of instruction in the classroom and the creation of an atmosphere of goodwill and mutual respect.
The problem of professional ethical competence in future officers of border guards
Keywords: система військової освіти; підвищення професіоналізму; підготовка офіцерських кадрів; психолого-педагогічні умови; професійно-етичні знання