Прилад бездемонтажного контролю систематичних похибок термоперетворювачів - Щапов, Павел Федорович; Коржов, І. М. (Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, 2018)
Розглянуто питання використання інформаційних технологій контролю нестаціонарності вимірювальних сигналів, що дозволяє виявляти мультиплікативні систематичні похибки термоперетворювачів. Наведено схемна реалізація приладу бездемонтажного контролю систематичних похибок термоперетворювачів і принцип його роботи.

The problems of using information technologies for monitoring the nonstationary nature of measurement signals are considered, which makes it possible to detect the multiplicative systematic errors of thermocouples. The circuit realization of the device for the unmounting control of the systematic errors in thermocouples and the principle of its operation is given.
Keywords: термоперетворювач; систематична похибка; бездемонтажний контроль; нестаціонарний вимірювальний сигнал; thermocouple systematic error; non-demountable control; non-stationary measuring signal