Пігментовані уралкідні матеріали для протикорозійного захисту металевих поверхонь - Гуріна, Галина Іванівна; Смірнова, О. О. (НТУ "ХПІ", 2009)
Розроблена система уралкідних пігментованих матеріалів: грунт-емалі, емалі та грунтівки з прогнозованим комплексом захисних, фізико-хімічних, механічних, технологічних та декоративних властивостей для швидкого тверднення на металевих поверхнях на основі синтезованих уралкідних лаків. Проведені прискорені кліматичні випробування та визначений термін придатності покриттів.

The system of uralcyd pigmented materials was work out: primer-enamel and enamel with assignement complex of defender physical-chemistry, technological and decorative property for the fast solided on metallic coatings. Materials was work out from uralkyd warnishes.The speed up climatic test was work out and determined the dates exploitation of coatings.
Keywords: грунтівки; емалі; грунт-емалі; фарбування