Метафізичні основи економічних "технік мислення" - Разумовський, С. О. (НТУ "ХПІ", 2009)
У статті розглядаються два напрямки економічного знання: природничо-науковий та історичний, кожний з яких дає специфічне пояснення економічним явищам. Автор звертається до історичного розвитку метафізики Декарта як передумови становлення Новоєвропейського мислення і з’ясовує можливості економічного мислення.

In the article they consider two schools of the economic cognition: natural scientific and historical, which both give specific explanation to economic phenomena. The author appeals to the historical development of Descartes’ metaphysics as a premise of formation of the New European thinking and finds out the possibilities of the economic thinking.
Keywords: економічне знання; економічне мислення; метафізика Декарта; історична школа; economic knowledge; metaphysics; economic thinking