Software implementation of genus-2 hyperelliptic curve cryptosystems over prime fields - Kovtun, V.; Kuznetsov, A.; Evseev, S. P. (Державний університет телекомунікаці, 2010)
This paper describes the system parameters and software implementation of а HECDSA cryptosystem based on genus-2 hyperelliptic curves over prime fields. It is shown how to reduce the computational complexity for special cases and compare the given cryptosystem with the weJl-known ECDSA cryptosystem based on elliptic curves.

Робота присвячена програмній реалізації криптосистеми HECDSA для гіпереліптичних кривих 2-го роду над полями непарної характеристики, наводяться параметри придатних кривих. Показано як зменшити обчислювальну складність для особливих випадків додавання дивізорів й проводиться порівняння з відомою криптосистемою ECDSA на еліптичних кривих.
Keywords: hyperelliptic curve; divisor addition; efficient implementation; НЕСDБА; гіпереліптична крива; додавання дивізорів; ефективна реалізація