Попередній розрахунок енергоспоживання системи регулювання положення корпусу транспортного засобу на основі використання ефекту адсорбції - Дущенко, Владислав Васильович; Мусницька, Ірина Володимирівна; Коц, О. М. (НТУ "ХПІ", 2010)
На прикладі гусеничної машини з гідропневматичної підвіскою, проведений попередній розрахунок енергоспоживання системи регулювання положення корпусу на основі використання ефекту абсорбції, запропоновані шляхи його зниження та визначено бажані характеристики системи адсорбент-адсорбат.

On an example of the caterpillar machine with a hydropneumatic suspender, precomputation energy consumption systems of regulation of position of the case is carried out on the basis of use of effect of absorption, ways of its drop are offered and desirable characteristics of system adsorbent – adsorbate are determined.
Precomputation energy consumption of system of regulation of position of the case of the vehicle on the basis of use of effect of adsorption
Keywords: адсорбент; адсорбат; машина гусенична; підвіска; теплоізоляція; навантаження; кліренс