О представлении знаний в интеллектуальных информационных системах - Булкин, В. И. (НТУ "ХПИ", 2005)
У статті розглянуто питання щодо множин однорідних і комплексних форм подання семантичної інформації. Показано, що множини однорідних й комплексних форм представлення інформації можуть бути задані у вигляді рівнянь алгебри скінчених предикатів. Одержані рівняння припускають схемну реалізацію у вигляді перемикаючих ланцюгів.
Keywords: информационные технологии; интеллект компьютера; информационные семантические системы; переключательная цепь; преобразователи; текстовая форма; аудиальная форма