Духовний зміст католицького релігійного лідерства в філософії епохи середньовіччя та раннього відродження - Ломачинська, І. М. (НТУ "ХПІ", 2009)
В статті автор аналізує ідеї представників середньовічної філософії та містики, які дають змогу проаналізувати основні підходи до дослідження проблеми релігійного лідерства в католицькій традиції.

In the article an author analyses the ideas of representatives of medieval philosophy and mysticism. These ideas enable to analyzed the basic approaches to research of problem of religious leadership in catholic tradition.
Keywords: влада; середньовічна філософія; філософія; католицька доктрина; духовна спадщина; religious leadership; power; medieval philosophy