Спосіб дослідження дисперсного складу крапель у факелі, утвореного від розпилювання рідин відцентровим плівковим розпилювачем у вихровому апараті - Черняк, Л. М.; Фалько, С. О. (НТУ "ХПІ", 2010)
Пристрій дозволяє проводити відбір проб по всій висоті вихрової камери, варіювати час експозиції, включаючи допуск крапель до імерсійного середовища до і після відбору проби, а також за допомогою окуляр-камери, з застосуванням обчислювальної техніки, оперативно проводити дослідження дисперсного складу рідин в зоні контакту фаз у вихрових апаратах.

Device allows to select tests on all height of vortex chamber, to vary time of display, except admitting of drops to the immersion environment before and after the selection of test, and also by an ocular chamber, with the use of the computing engineering, operatively to conduct research of dispersible composition of liquids in the area of contact of phases in vortex vehicles.
Keywords: вимірювання; уловлювання; середовище імерсійне; дротина калібрована