Перспективні напрямки співробітництва інститутів НАН України з університетами на прикладі академічного науково-освітнього комплексу "Ресурс" - Мацевітий, Ю. М.; Тарелін, А. А.; Шмалько, Ю. Ф. (НТУ "ХПІ", 2008)
Розглянуто питання сучасного стану інтеграційних процесів фундаментальної науки і освіти в Україні та підвищення ефективності співпраці наукових установ і вищих навчальних закладів на прикладі діяльності Академічного науково-освітнього комплексу "Ресурс".

The article is devoted to the issues of present state of science and education integration process in Ukraine as well as ways for rising effectiveness of collaboration of science and research entities with higher education institutions on the example of activities of Academic Science and Education Complex "Resources".
Keywords: науково-освітня сфера; інтеграційні процеси; цільові програми; наукові дослідження; міжнародне науково-освітнє співтовариство