Визначення співвідношення емпатійних каналів та їхніх об’єктів відповідно до гендерного аспекту - Богдан, Жанна Борисівна; Крамчанінова, Дар’я (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
У статті представлено огляд наукових підходів до визначення поняття емпатії. Проведено аналіз гендерних особливостей емпатії особистості. Визначено загальний рівень емпатії на основі проведеного експериментального дослідження, канали емпатії та її об’єкти в залежності від статі. Досліджено співвідношення емпатійних каналів та об’єктів емпатії особистості.

The article presents an overview of scientific approaches to The notion of empathy. Analysis of gender peculiarities of personality empathy is performed. The overall level of empathy on the basis of conducted experimental Studies, channels of empathy and its objects depending on gender. Investigated Ratio of empathic channels and personality empathy objects.
The role of the gender in formation of empathy in personality
Keywords: емпатія; гендерні особливості; об’єкти емпатії; еmpathy; gender features; empathy objects