Діагностика безвідмовності технологічних систем за показниками якості, що вимірюються - Ламнауер, Наталія Юріївна (НТУ "ХПІ", 2015)
Розв’язується задача технології машинобудування, яка стосується контролю, управління та діагностики технологічних систем. Запропоновано нову формулу розрахунку безрозмірного показника якості технологічної системи з урахуванням номінальних значень вимірювальних характеристик якості виробів машинобудування. Знайдені оцінки параметрів моделей без-розмірного показника якості технологічної системи. Результати досліджень застосовувалися для створення методики оцінки безвідмовності технологічної системи за показниками, що вимірюються.

The technical problem solved, that consists of technological systems diagnostics. The new formula for calculating the dimensionless quality parameter of technological system proposed. This formula includes the nominal values of the measured characteristics of quality engineering products. Estimates of models parameters of dimensionless quality characteristics of the technological system found. Results of the research used to create a methodology for assessing reliability of technological systems by parameters of quality.
Diagnostics of infallibility technological system for measurable parameter of quality
Keywords: надійність; ТС; технології машинобудування; quality; infallibility; reliability; diagnostics; technological system