Методичні вказівки з організації ділової гри "Створення складного програмного продукту" з дисципліни "Технологія програмування в САПР" - Бондаренко, Олексій Вікторович; Устиненко, Олександр Віталійович (Моделіст, 2017)
Відповідно до сучасних вимог вищої освіти реалізація навчального процесу має передбачати проведення занять в інтерактивних та активних формах. Впровадження інтерактивних форм навчання – один із найважливіших напрямів вдосконалення підготовки студентів у сучасному ВНЗ. Використання інтерактивних підходів є найбільш ефективним шляхом, що сприяє навчанню студентів. Тому основні методичні інновації пов’язані сьогодні із застосуванням саме інтерактивних методів навчання, в яких слухачі включаються в досліджувану ситуацію, що спонукає до активних дій, переживають стан успіху і певним чином мотивують свою поведінку. Навчальний процес, що спирається на використання інтерактивних методів навчання, організовується з урахуванням залучення у процес пізнання всіх без винятку студентів групи. Спільна діяльність означає, що кожен вносить свій особливий індивідуальний внесок, у ході роботи відбувається обмін знаннями, ідеями, способами діяльності. Інтерактивні методи засновані на принципах взаємодії, активності учнів, опорі на груповий досвід, обов’язковому зворотному зв’язку, що спонукає учасників навчання до самостійного пошуку.
Keywords: методичні вказівки; ділові ігри; програмне забезпечення; характеристика інформаційної бази; інтерактивне навчання