Роль інформаційно-комунікативних технологій у формуванні політичної «культури участі» в Україні - Кудрявцева, Ксенія Олександрівна; Горошко, Олена Ігорівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Політичні реалії сучасної України демонструють наявність широкого спектру проблем, пов’язаних як із самою владою, так і з суспільством. Традиційна політична апатія та принцип невтручання, що домінували у суспільній думці радянського періоду, є безкінечно застарілими і такими, що не відповідають сучасним потребам розвиненого суспільства. Сьогодні все частіше постає необхідність конкретних теоретичних і – що ще важливіше – практичних заходів, спрямованих на докорінну трансформацію політичної системи суспільства, що покликані покращити взаємодію між владою та суспільством, оптимізуючи управлінські процеси.

The political realities of modern Ukraine demonstrate the presence of a wide range of problems related to both the government and society [10]. The traditional political apathy and laissez-faire principle that dominated public opinion during the Soviet period are infinitely outdated and do not meet the modern needs of a developed society. Today, more and more often there is a need for specific theoretical and – more importantly-practical measures aimed at the radical transformation of the political system of society, which are designed to improve the interaction between the government and society, optimizing management processes.
The role of information and communication technologies in the formation of "participative political culture" in Ukraine
Keywords: активістська політична культура; демократія; відкрите суспільство; медіа-комунікації; activist political culture; democracy; open society; media communications