Сучасний посадовець-лідер: соціально-психологічні риси і властивості характеру - Підгорний, К. Ю. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
У статті проаналізовано підходи науковців щодо розкриття соціально-психологічних рис і властивостей характеру сучасних керівників-лідерів; визначено такі поняття, як: «лідерство», «посадовець-лідер», «громадянські компетентності», які характеризують посадовця-лідера.

The article analyzes the approaches of scientists in revealing social and psychological traits and features of character of modern leaders; determined such concepts as: "leadership", "official-leader", "civic competencies" that characterize the official-leader.
Modern official-leader: social- psychological сharacteristics and features of character
Keywords: керівник; громадянські компетентності; leader; civic competences