Аналітичні дослідження процесу низькотемпературної абсорбції для вилучення цільових вуглеводнів з природного газу - Євсєєв, О. В.; Світлицький, В. М.; Кисельова, С. О.; Левченко, Ю. Ю. (НТУ "ХПІ", 2008)
Проведено аналітичні дослідження процесу низькотемпературної абсорбції (НТА) при вилученні цільових вуглеводнів з природного газу. Визначено, що при температурі процесу НТА на рівні мінус 50 ÷ мінус 60 ° С з'являється можливість використовувати "легкий" абсорбент з молекулярною масою 85-95, а це, у свою чергу, дозволяє вести процес з високим ступенем вилучення пропанбутану з сирого газу при низьких питомих витратах абсорбенту.
Keywords: низькотемпературна конденсація; пропан-бутанова фракція; ізотерма; абсорбційний метод; цільові вуглеводні; вуглеводний конденсат