Моделі та методи прийняття рішень - Нікітіна, Людмила Олексіївна; Яценко, Ірина Леонідівна (My University, 2023)
Навчальний посібник присвячений розгляду питань існуючих моделей та методів підтримки прийняття рішень. Розглянуто типові моделі подання задачі прийняття рішення та методи вирішення проблемних ситуацій – вибір кращої альтернативи із заданої множини, групове впорядкування альтернатив, методи прийняття рішень за наявністю багатьох критеріїв та в умовах невизначеності. Наводяться приклади, що пояснюють застосування теоретичних підходів до рішення практичних завдань. Матеріал навчального посібника рекомендовано для студентів спеціальності 122 – Комп’ютерні науки.
Keywords: навчальний посібник; мова бінарних відношень; функція корисності; метод ідеальної точки; ланцюг Маркова; метод динамічного програмування; метод Беллмана; основні поняття теорії ігор; конфліктні ситуації; функції вибору; метод аналізу iєрархiй