Методичні вказівки для лабораторних робіт з навчальної дисципліни "Інформаційно-аналітичне забезпечення МЕВ" - Сусліков, Станіслав Вячеславович; Крамськой, Дмитро Юрійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
У сучасному світі, що характеризується високим ступенем глобалізації та інтеграції економік, інформаційно-аналітичне забезпечення міжнародних економічних відносин є надзвичайно важливим елементом професійної підготовки фахівців у цій сфері. Лабораторні роботи з даної дисципліни спрямовані на практичне закріплення знань і навичок, отриманих студентами під час лекційних занять, а також на розвиток їх аналітичних здібностей та вміння використовувати сучасні інформаційні технології у процесі вирішення завдань, пов'язаних з міжнародною економікою. Лабораторні роботи з дисципліни «Інформаційно-аналітичне забезпечення міжнародних економічних відносин» мають на меті забезпечити студентів практичним досвідом у застосуванні різноманітних методів і інструментів аналізу економічної інформації. Кожна робота побудована таким чином, щоб студенти мали можливість самостійно працювати з реальними даними, використовувати різноманітні програмні засоби для їх обробки та аналізу, а також формувати власні висновки на основі отриманих результатів. Це дозволяє не тільки поглибити теоретичні знання, але й розвинути практичні навички, необхідні для успішної роботи у сфері МЕВ. Зокрема, студенти ознайомляться з методиками аналізу великих обсягів даних (Big Data), використанням штучного інтелекту та машинного навчання для прогнозування економічних подій, а також з основами інформаційної безпеки та захисту даних. Окрема увага приділяється розробці аналітичних звітів та рекомендацій, що є важливими для прийняття управлінських рішень на міжнародному рівні. Таким чином, навчально-методичні матеріали для лабораторних робіт з дисципліни «Інформаційно-аналітичне забезпечення міжнародних економічних відносин» створені для того, щоб забезпечити студентів всебічною підготовкою, необхідною для ефективної діяльності у глобальному економічному середовищі.
Keywords: методичні матеріали; інформаційно-аналітичне забезпечення МЕВ; лабораторні роботи; МЕВ; міжнародні економічні відносини