Погожих, М. І.Одарченко, Д. М.Гасай, Є. Л.Карпенко, З. П.2015-01-192015-01-192012Дослідження оптичних властивостей плазм з м`яса птиці та гідробіонтів / М. І. Погожих [та ін.] // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2012. – № 68 (974). – С. 190-193.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/11889Досліджено оптичні властивості плазм, вилучених з м`ясної сировини. Встановлено залежність кута розсіювання світла в плазмах від різноманітних чинників: умов утримання, годування птиці та гідробіонтів, а також досліджено вплив на його значення циклічного заморожуванняInvestigated the optical properties of the plasma, isolated from meat. Detected the dependence of the angle of light scattering in plasmas on various factors: the condition of keeping and feeding poultry and hydrobionts, numbers of cycles freezingukкут розсіювання світлаефект Тиндаляумови вирощуванняумови зберіганняplasmaoptical propertiesTyndall effectangle light scatteringДослідження оптичних властивостей плазм з м`яса птиці та гідробіонтівArticle