Вплив оксиду цинку на ТКЛР кальційсилікофосфатних стекол - Саввова, Оксана Вікторівна; Бабіч, Олена Вікторівна; Шадріна, Галина Миколаївна; Шемет, Дарина Юріївна (НТУ "ХПІ", 2012)
В статті досліджено вплив оксиду цинку на ТКЛР стекол системи Na₂O–СaO–ZnO–Al₂O₃–P₂O₅–B₂O₃–SiO₂. Визначено, що для забезпечення високих експлуатаційних характеристик біоактивних склокристалічних кальційсилікофосфатних матеріалів необхідною умовою є забезпечення ТКЛР вихідних стекол в межах 50·10⁻⁷град⁻¹.

The influence of zinc oxide on TCLE of glasses in Na₂O–СaO–ZnO–Al₂O₃–P₂O₅–B₂O₃–SiO₂ was investigated. It was established that the TCLE of initial glasses of 50·10⁻⁷ deg⁻¹ is a necessary condition of high performance characteristics of bioactive glass-ceramic calciumsilicophosphate materials.
Keywords: матеріали біоактивні; матеріали склокристалічні; експлуатаційні характеристики