Методичні вказівки та завдання до практичних занять з англійської мови - Новік, Світлана Андріївна; Пономарьова, Ольга Ігорівна; Вітухіна, Ніна Василівна (НТУ "ХПІ", 2006)
Усі тексти базуються на автентичних джерелах, підібрані згідно з професійними та загальними інтересами молоді та ставлять за мету не лише розвиток навичок усіх видів читання текстів з першоджерел, але й залучення студентів до дискусій та створення діалогів та монологів за темами, що обговорюються у текстах, тобто сприяють формуванню та розвитку комунікативної компетенції студентів. Виконання післятекстових завдань (imitation exercises, transformatiоn exercises, substitution and creative exercises) дає можливість розвивати комунікативні та граматичні навички, навчитися висловлювати власну думку як в усній, так і в письмовій формах.
Keywords: лексика; комунікативна компетенція студентів; граматичні навички