Релокація бізнесу: стратегія меблевих підприємств - Мисик, Володимир Володимирович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Стаття розглядає важливий аспект стратегічного управління у сфері меблевого виробництва. Автори зосереджуються на проблемі перенесення виробництва та бізнесу, враховуючи сучасні виклики та можливості, які виникають у контексті глобалізації та змін у світовій економіці. Через аналіз причин та наслідків релокації, стаття надає читачам інсайти щодо стратегічних рішень, необхідних для успішного переходу меблевих підприємств до нових місць розташування. Розглядаються фактори, такі як зниження витрат, доступ до нових ринків та технологічні можливості, що стимулюють компанії до прийняття таких стратегічних рішень. Проаналізовано сегмент меблевого ринку та наведено статистичні дані щодо переміщених і працюючих підприємств. Ця стаття спрямована на фахівців у галузі управління, дослідників та практиків, які цікавляться аспектами стратегічного розвитку меблевого бізнесу в умовах сучасного економічного середовища.

The article considers an important aspect of strategic management in the field of furniture production. The authors focus on the problem of transferring production and business, taking into account the modern challenges and opportunities that arise in the context of globalization and changes in the world economy. Through an analysis of the causes and consequences of relocation, the article provides readers with insights into the strategic decisions needed to successfully transition furniture businesses to new locations. Factors such as cost reduction, access to new markets, and technological capabilities that drive companies to make such strategic decisions are considered. The segment of the furniture market is analyzed and statistical data on relocated and operating enterprises are provided. This article is aimed at specialists in the field of management, researchers and practitioners who are interested in the aspects of strategic development of the furniture business in the conditions of the modern economic environment.
Business relocation: strategy of furniture enterprises
Keywords: релокація; переміщення; стратегія; меблеві підприємства; розвиток; relocation; strategy; furniture enterprises; development