Оцінка адсорбційних властивостей амідованої лляної олії в розчинах соляної кислоти - Мельник, Анатолій Павлович; Дегтярьов, Д. О.; Малік, Сергій Григорович (НТУ "ХПІ", 2013)
Досліджено вплив інгібованої соляної кислоти та солянокислотних розчинів на корозію сталей насосно-компресорних труб марок Д, Е та Р 110 при різних температурах. Визначена абсорбційна здатність за захисним ефектом амідованої лляної олії в порівнянні з деякими водорозчинними інгібіторами корозії

Influence of inhibited chloride acid and chloride acid solutions on corrosion of tubing steel mark D, E and P 110 have been developed under different temperatures. Adsorb properties by defensive effect of amidated linseed oil in comparison with some water soluble corrosion inhibitors have been determined
Keywords: інгібітор корозії; солянокислотний розчин; корозія; насосно-компресорні труби; сталі; екстраполяція; amidated linseed oil; corrosion inhibitor; hydrochloric acid solution