Проблемы сходимости обучения искусственных нейронных сетей - Столяренко, М. А. (НТУ "ХПИ", 2008)
У статті розглянуті проблеми навчання штучних нейронних мереж методом зворотного розповсюдження помилки. Проведений аналіз та порівняння різновидів методу та виявлені основні проблеми збіжності. Запропонована методика визначення початкових значень вагових коефіцієнтів, що поліпшує швидкість збігу процедури навчання.
Keywords: метод обратного распространения ошибки; локальный минимум; сигмоидальная активационная функция; весовые коэффициенты