Оцінка ефективності діяльності логістичної системи господарюючого суб'єкта - Рижова, В. Ю.; Дарушин, О. В.; Бурцев, О. В. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Логістика є науково-практичним інструментом спільного господарювання багатьох економічно самостійних ринкових структур, що дозволяють досягати раціональної організації потокових процесів, що протікають у просторово-часовій послідовності, з метою виявлення та реалізації потенційних резервів управління та отримання, зрештою, додаткових доходів та прибутку цими структурами переважно за рахунок продуктивних чинників. На ефективність логістичної діяльності впливають різні чинники, що надають як позитивний, так і негативний вплив. Оцінка ефективності функціонування логістичної системи дозволяє контролювати її діяльність загалом: оперативно та стратегічно виявляти сильні та слабкі сторони, визначати напрями використання економічних резервів. Таким чином, надзвичайно актуально правильно визначити варіанти оцінки ефективності логістичної ефективності, які дозволяють охарактеризувати її в комплексі. Кожна логістична операція обов’язково супроводжується витратами. Ефективність логістичної системи з погляду споживача, який є її кінцевою ланкою, полягає як надання послуг.

Logistics is a scientific and practical tool for the joint management of many economically independent market structures that allow achieving a rational organization of flow processes that flow in a spatio-temporal sequence, with the aim of identifying and implementing potential management reserves and, ultimately, obtaining additional income and profit from these structures mainly due to productive factors. The effectiveness of logistics activities is influenced by various factors that have both positive and negative effects. Evaluating the efficiency of the logistics system allows you to control its activity in general: to quickly and strategically identify strengths and weaknesses, to determine the directions for the use of economic reserves. Thus, it is extremely important to correctly determine the options for evaluating the effectiveness of logistics efficiency, which allow to characterize it in a complex manner. The effectiveness of the logistics system from the point of view of the consumer, who is itsfinal link, consists in the provision ofservices.
Assessment of the efficiency of the logistics system of the business entity
Keywords: логістичні системи; господарюючі суб'єкти; надання послуг; оцінка ефективності; logistics systems; services; enterprise; efficiency