Якість штучного освітлення приміщення - Бабенко, А. Б.; Кучук, Ніна Георгіївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2014)
Створення комфортних умов штучного освітлення приміщень сприяє нормальній працездатності людини. В роботі проведений аналіз факторів, що вплив ають на якість штучного освітлення приміщення, також наведені розрахунки необхідної кількості світильників різних типів для абонентського відділу ПАТ "Укртекеком".

Creating comfort in artificial lighting promotes normal human efficiency. In this paper, an analysis of the factors affecting the quality of artificial lighting facilities are also for the calculations of the number of fixtures for various types of user department of PJSC "Ukrtekekom".
Keywords: мікроклімат; люмінесцентні лампи; джерело світла; світильники; lighting; microclimate; fluorescent light source